Tacirler Yatırım – Teknik Analiz Bülteni / 03.06.2025
Günaydın. ABD – Çin müzakerelerinin liderler düzeyinde ilerleyebileceğine dair haber akışı bu sabah Asya borsalarına alım getiriyor. ABD vadelileri negatif, Avrupa vadelileri ise pozitif bölgede. Borsa İstanbul’da dün çok sınırlı bir geri çekilme, ancak aktif kurumlar bazında belirgin bir para girişi vardı. 9000 üzerinde tutunma çabası devam etse de momentum halen zayıf ve kırılganlık devam ediyor. Dört buçuk günlük bayram tatili öncesinde nakit yaratma motivasyonu ile yapılabilecek satışlar dün tamamlandı, bugünün işlemlerinin takası ise bayram sonrasında gerçekleşecek. Bu nedenle, bugün alım tarafında daha istekli bir piyasa görebiliriz. BIST 100 endeksi için teknik destekler 8870 ve 8560; dirençler 9.100 ve 9.250. Borsanın açılışı ile beraber saat 10:00’da açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon verileri de BIST’in seyrinde etkili olacaktır. Aylık TÜFE’nin %2 civarında açıklanması ve yıllık TÜFE’nin %37,9’dan %36’ya gerilemesi bekleniyor. Beklentileri karşılayan bir veri, 19 Haziran PPK toplantısından faiz indirim beklentilerini artırmaz, ama 24 Temmuz PPK’dan faiz indirim beklentilerini belirgin şekilde destekleyebilir ve XBANK Bankacılık Endeksi için de pozitif bir etki yaratabilir. Günün ajandasında ayrıca Euro Bölgesi enflasyon verileri ile ABD dayanıklı mal siparişler, fabrika siparişleri ve yeni açılan iş pozisyonları gibi veriler takip edilecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 316 baz puandan başlıyor.
BIST 100 Teknik Analiz
İndikatör Yorum
Momentum (trendin ivmesini gösterir): Momentum zayıf seyrini sürdürüyor. Yukarı yönlü denemelerde güç kaybı dikkat çekiyor. Satış baskısının hafif artabileceği bir görünüm mevcut. Negatif.
RSI (trendin gücünü gösterir): RSI halen eşik seviyelerin altında seyrediyor. Bu durum, alıcıların zayıf kaldığına ve piyasanın yön arayışında olduğuna işaret ediyor. Negatif.
MACD (orta vadeli trend göstergesi): MACD çizgisi tekrar sinyal çizgisinin altına sarkmış durumda ve her iki çizgi de negatif bölgede seyrediyor. Bu görünüm, kısa süreli toparlanma denemelerinin başarısız olduğunu ve satış baskısının yeniden etkili olmaya başladığını gösteriyor.. Negatif.
Hareketli Ortalamalar: Fiyat, hem 90 hem de 200 günlük ortalamaların altında seyrediyor. Kısa vadeli ortalamalar da aşağı yönlü eğilimini sürdürüyor. Bu durum, teknik olarak düşüş baskısının devam ettiğini gösteriyor. Negatif.
Hacim: Hacim ortalamaların altında kalmaya devam ediyor. İşlem aktivitesinin düşük olması fiyat hareketlerinin zayıf kalmasına neden oluyor. İzlenmeli.
VIOP 30 Teknik Analiz
Haziran ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10.296 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 10400 ve ardından 10.500 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10.200 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10.100 puan seviyesi.